Menú

4. RELACIÓ AMB ALTRES ARTISTES PLÀSTICS I ALTRES MANIFESTACIONS ARTÍSTIQUES.

Coneix i es relaciona, personal i artísticament, amb artistes plàstics de la generació anterior i de la seua pròpia: els pintors Antonio Fillol Granell, Salvador Abril i Blasco, José Benlliure i Gil, Isidoro Garnelo i Fillol, Gonzalo Salvà Simbor, Vicent Pastor Savall, Alfredo Claros García, José Manaut Viglieti, Ricardo White, José Martínez Mulet, Rafael Cardells Camarlench, José Bellver Delmás, Óscar Marziali Mancinelli, Rafael Fuster Insa; els escultors Rafael Rubio Rosell, José Mª Ponsoda i Bravo, Carmelo Vicent Suria, Luis Bolinches Compañ, Virgilio Sanchis Sanchis, Federico Siurana; els retaulistes Tomás Calvo o José Vila Raga; i amb l’arquitecte Francisco Javier Goerlich Lleó, etc. També coneix el pintor i il·lustrador d’Albaida José Segrelles i Albert, amb qui mantindrà de per vida una bona amistat i relació artística.

Però amb l’artista amb qui mantindrà una relació més estreta serà amb l’escultor Pascual Sempere, tant en l’àmbit personal, com en l’àmbit acadèmic i professional. Conviuran en l’aprenentatge de l’Acadèmia de Sant Carles i treballaran en equip en encàrrecs d’escultura i imatgeria religiosa: Sempere en les feines d’escultura, modelats i talla; Remigio Soler en les d’ornamentació, daurat, espolinat i pintura. De fet compartiren estudi artístic en el carrer del Portal de Valldigna a València, on després viurà este últim.

031 Policromia_Onil

Àngels de la Capella del Nostre Senyor Robat

Autor – Decoració i policromia de Remigio Soler sobre escultura de Pascual Sempere
Lloc – Altar de la Capella del Nostre Senyor Robat de la Parròquia de Sant Jaume Apòstol d’Onil, Alacant
Tècnica – Decoració, daurat i policromia sobre guix
Mesures – Desconegudes
Any – Dècades 1940-50

Inmaculada

Autor – Remigio Soler
Lloc: Col·lecció particular_ València
Tècnica: Oli sobre taula
Mesures: 22 x 31 cm.
Any: 1968

Remigio Soler gaudia i participava activament en totes les manifestacions artístiques de tot tipus. Acudia periòdicament a exposicions i tertúlies del món de la plàstica. Així mateix ho feia en la literatura, la música i les arts escèniques com ara concerts, recitals, teatre, ballet, cine…

Viatja a Itàlia, Cantàbria, Astúries, Galícia, Madrid, Toledo, Segòvia, Serranía de Conca, Mallorca i, com artista del seu territori, al llarg de tota la seua vida, pels distints pobles i espais naturals de la Comunitat Valenciana. En tots estos viatges és l’art el motor impulsor. D’ells ens queden testimonis orals contats per ell, moltes fotografies i altres tants apunts i esbossos.

5. MOSTRES I EXPOSICIONS.

Com a membre de la Juventud Artística Valenciana va mostrar la seua obra en diverses exposicions de caràcter col·lectiu com l’organitzada en 1918 en la Universitat de València. En 1934, a l’Exposició Regional de Belles Arts, obté medalla de bronze. Es va presentar en diverses ocasions a La Exposición Nacional de Bellas Artes. Va fer exposicions de caràcter individual en l’Ateneu Mercantil (1931), en el Cercle de Belles Arts, en l’Associació Valenciana de la Premsa i Lo Rat Penat, a València. També, fins la dècada dels anys 70, mostra el seu art en sales d’exposició d’Alacant, Alcoi, Ontinyent, Agullent… poblacions on ens deixa una obra que es mou entre la poesia i la figuració, entre el color, la llum i l’esperit.

En variades ocasions, el seu gran amic Pasqual Camps, primer violí de l’Orquestra Nacional d’Espanya, amenitzà les inauguracions de les exposicions amb concerts de violí. Es convertien, llavors, en un esdeveniment artístic extraordinari.

AQUA.014

Rosa del Jardí de la Parròquia de S. Marcel·lí, València

Autor – Decoració i policromia de Remigio Soler sobre escultura de Pascual Sempere
Lloc: Col·lecció particular, València
Tècnica: Aquarel·la i bolígraf sobre paper
Mesures: 28 x 34 cm.
Any: 1970

016 Melquisedec i Abraham_Alfafara.

Melquisedec rei de Salem ix a l’encontre d’Abraham (Gènesi 15, 17-20)

Autor – Remigio Soler
Lloc – Parròquia de la Transfiguració del Senyor d’Alfafara (Alacant)
Tècnica – Mural
Mesures – Desconegudes
Any – 1943

6. RECONEIXEMENTS I GUARDONS.

2-Agres-agosto-1984-Homenatge-Postum-Homenaje-Póstumo-v2

Placa a títol postum de la Junta del V Centenari de les festes d’Agres

20220926_125351_HDR (2) B

Medalla de bronze Exposició Regional de Belles Arts de València 1934

1 Agres 15-9-1947 Pergamí Fill predilecte-Pergamino Hijo predilecto

Pergamí de l’Ajuntament d’Agres de declaració de Fill Predilecte

1.-Plaça Pintor Remigio Soler, Agres-Alacant 7-9-2009

Familiars i amics de la obra de Remigio en la Plaça Pintor Remigio Soler, Agres-Alacant 7-9-2009

3 Relleu de talla de fusta Agres 75 Aniversari que va esculpir i donar la imagen

Relleu de talla de fusta de la Filà dels Pastors de la Mare de Déu d’Agres entregat a l’Associació Remigio Soler amb motiu del 75 Aniversari que Remigio Soler va tallar i donar la imatge de la Mare de Déu d’Agres.

2.-Plaça Pintor Remigio Soler, Agullent-València

Maniseta de la Plaça del Pintor Remigio Soler Tomás, Agullent (València)

P1080990

Carrer del Pintor Remigio Soler Tomás, Barri de Sociòpolis (València)

© Copyright