4. RELACIÓ AMB ALTRES ARTISTES PLÀSTICS I ALTRES MANIFESTACIONS ARTÍSTIQUES.
Coneix i es relaciona, personal i artísticament, amb artistes plàstics de la generació anterior i de la seua pròpia: els pintors Antonio Fillol Granell, Salvador Abril i Blasco, José Benlliure i Gil, Isidoro Garnelo i Fillol, Gonzalo Salvà Simbor, Vicent Pastor Savall, Alfredo Claros García, José Manaut Viglieti, Ricardo White, José Martínez Mulet, Rafael Cardells Camarlench, José Bellver Delmás, Óscar Marziali Mancinelli, Rafael Fuster Insa; els escultors Rafael Rubio Rosell, José Mª Ponsoda i Bravo, Carmelo Vicent Suria, Luis Bolinches Compañ, Virgilio Sanchis Sanchis, Federico Siurana; els retaulistes Tomás Calvo o José Vila Raga; i amb l’arquitecte Francisco Javier Goerlich Lleó, etc. També coneix el pintor i il·lustrador d’Albaida José Segrelles i Albert, amb qui mantindrà de per vida una bona amistat i relació artística.
Però amb l’artista amb qui mantindrà una relació més estreta serà amb l’escultor Pascual Sempere, tant en l’àmbit personal, com en l’àmbit acadèmic i professional. Conviuran en l’aprenentatge de l’Acadèmia de Sant Carles i treballaran en equip en encàrrecs d’escultura i imatgeria religiosa: Sempere en les feines d’escultura, modelats i talla; Remigio Soler en les d’ornamentació, daurat, espolinat i pintura. De fet compartiren estudi artístic en el carrer del Portal de Valldigna a València, on després viurà este últim.
Àngels de la Capella del Nostre Senyor Robat
Autor – Decoració i policromia de Remigio Soler sobre escultura de Pascual Sempere
Lloc – Altar de la Capella del Nostre Senyor Robat de la Parròquia de Sant Jaume Apòstol d’Onil, Alacant
Tècnica – Decoració, daurat i policromia sobre guix
Mesures – Desconegudes
Any – Dècades 1940-50
Remigio Soler gaudia i participava activament en totes les manifestacions artístiques de tot tipus. Acudia periòdicament a exposicions i tertúlies del món de la plàstica. Així mateix ho feia en la literatura, la música i les arts escèniques com ara concerts, recitals, teatre, ballet, cine…
Viatja a Itàlia, Cantàbria, Astúries, Galícia, Madrid, Toledo, Segòvia, Serranía de Conca, Mallorca i, com artista del seu territori, al llarg de tota la seua vida, pels distints pobles i espais naturals de la Comunitat Valenciana. En tots estos viatges és l’art el motor impulsor. D’ells ens queden testimonis orals contats per ell, moltes fotografies i altres tants apunts i esbossos.
5. MOSTRES I EXPOSICIONS.
Com a membre de la Juventud Artística Valenciana va mostrar la seua obra en diverses exposicions de caràcter col·lectiu com l’organitzada en 1918 en la Universitat de València. En 1934, a l’Exposició Regional de Belles Arts, obté medalla de bronze. Es va presentar en diverses ocasions a La Exposición Nacional de Bellas Artes. Va fer exposicions de caràcter individual en l’Ateneu Mercantil (1931), en el Cercle de Belles Arts, en l’Associació Valenciana de la Premsa i Lo Rat Penat, a València. També, fins la dècada dels anys 70, mostra el seu art en sales d’exposició d’Alacant, Alcoi, Ontinyent, Agullent… poblacions on ens deixa una obra que es mou entre la poesia i la figuració, entre el color, la llum i l’esperit.
En variades ocasions, el seu gran amic Pasqual Camps, primer violí de l’Orquestra Nacional d’Espanya, amenitzà les inauguracions de les exposicions amb concerts de violí. Es convertien, llavors, en un esdeveniment artístic extraordinari.