Menú

L’Adoració del Sagrament

Autor – Remigio Soler
Lloc – Capella de la Comunió de l’església parroquial de Sant Antoni Abat, Alginet (València)
Tècnica – Mural
Mesures – Desconegudes
Any – 1946

2. LA SEUA OBRA.

Al llarg de la seua vida fou un home i artista de fort caràcter, temperamental; sempre actuava des de les emocions i des de la seua profunda humanitat i honestedat. Artista polifacètic, expert i experimentat coneixedor dels codis iconogràfics i formals i de tots els mètodes i procediments tècnics. Inherent també a la seua personalitat artística es troba la pròpia versatilitat creativa com «artista complet», que fructificarà en la conseqüent gran extensió i qualitat de la seua obra.

Fou un artista amb un incansable esperit d’observació de la natura. Amant de l’astronomia i la contemplació d’estels i planetes, la botànica i les plantes medicinals i la micologia. Va gaudir de passejos per l’horta i els secans, per muntanyes i serralades com ara la Mariola, la serra d’Agullent, el Benicadell, la Calderona o fins i tot el Penyagolosa foren trepitjades pel seus peus, així com per rius i llacs. Va reflectir la seua contemplació en la lluminosa i acolorida mar Mediterrània.

Les Eres de Agres, Alicante

Les Eres d’Agres, Alacant

Autor – Remigio Soler
Lloc: Col·lecció particular, Agres (Alacant)
Tècnica: Oli sobre llenç
Mesures: 140 x 70 cm.
Any: 1970

Gèneres i tècniques. Dibuixos i esbossos.

El conjunt de tota eixa obra apareix segons els més variats recursos i tècniques: dibuix amb carbó, grafit, sanguina, llapis de colors, tinta; pintura al fresc, oli, tempre, acrílic, aquarel·la, gouache, pastel, cera, tècnica mixta; escultura en guix, modelat en argila, talla en fusta i policromia; tècniques decoratives del daurat en or i argent, espolinat, imitacions de pedres, marbres i fustes, esgrafiat, etc. Un paper i quatre ratlles fetes a llapis amb el tren en marxa, i sense anotar colors, eren suficients per a plasmar, posteriorment, el paisatge visionat a un llenç.

La seua gran obra religiosa

Obra profana

© Copyright